Waar u ons voor kunt inschakelen

Thermografie & lekdectie

Energielabel

Thermografie

Energiebesparing wordt met de dag belangrijker. De energieprijzen stijgen almaar. Warmte wordt hierdoor kostbaar. En ongeveer veertig procent van de warmte verdwijnt ook nog eens door slechte isolatie. Door uw pand thermografisch te controleren op onnodig warmteverlies kunt u nu dus gemakkelijk geld besparen!

Thermografisch onderzoek
• Woning/gebouw
• Industrie

Wat is thermografie?

Thermografie is een meetmethode waarbij de temperatuur in beeld wordt gebracht. Het is hetzelfde als infrarood- en warmtebeeldfotografie. Dit gebeurt met een thermografische camera. Deze zet alles wat warmte afgeeft om in beelden. De gemeten temperaturen worden direct zichtbaar in kleur.

Thermo-Adviesrapport

Met een thermografisch onderzoek weet u snel waar u kunt isoleren of welke (bouwkundige) ingrepen nodig zijn om verder energieverlies te beperken. Een thermografische camera legt de gemeten temperatuurverschillen vast in kleurenbeelden. Hierdoor krijgt u direct zicht op de probleemgebieden. Warmtelekken zoals tocht worden in één oogopslag zichtbaar gemaakt. Een Thermo-Adviesrapport helpt u om uw energiekosten te verlagen. 

 

Waarom thermografisch fotograferen?

U bespaart energie. De infrarood-afbeelding laat direct zien waar eventueel warmte verloren gaat. Hierdoor kunt u effectief maatregelen nemen door het:

  • Isoleren van leidingen/warmte-installaties.
  • Na-isoleren van spouwmuren.
  • U ziet waar uw vloerverwarming of wandverwarming lekt. De thermografische foto maakt het lek zichtbaar zonder sloop- of breekwerk.
  • U voorkomt overbelasting in de meterkast. De warmte-afbeelding laat zien of de stroomverdeling in orde is.
  • U voorkomt stilleggen van de productie. De infraroodfoto maakt eventuele slijtage van machines voortijdig zichtbaar.

Lekdetectie

Heeft u last van een lekkage waarbij niet duidelijk is waar deze zich precies bevindt? Wij sporen lekkages op met gespecialiseerde apparatuur, hakken en breken is hierdoor niet nodig. Dankzij onze lekdetectie hoeft u dus geen kosten te maken voor onnodig sloop- en herstelwerk. Ook vergoedt de verzekeraar vaak de kosten van lekdetectie!

Als we het lek hebben opgespoord ontvangt u van ons een helder en gedetailleerd rapport. De lekken zijn hierin duidelijk aangegeven zodat een loodgieter exact weet waar hij reparaties moet uitvoeren. We verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u kan repareren. Ons rapport kunt u vervolgens doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van de lekdetectie.

Opzoek naar een passend bouwkundig advies?

 Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar jouw uitdaging.